Persoonlijk

Mijn zus belde me en zei dat wanneer we tijd hebben, we eens moeten noteren wat we allemaal gedaan hebben voor mama sinds de diagnose. Welke instanties hebben we gecontacteerd, welke premies hebben we aangevraagd. Welke organisaties stonden klaar voor ons. Want het is niet alleen mama die hulp nodig had, wij moesten onze weg zoeken in de administratie en dat bleek een berg werk.

Griet is actief in groepen op Facebook, o.a. FTD lotgenoten. Ze merkt dat die zoektocht niet alleen voor ons een berg was, maar dit blijkt voor iedereen zo te zijn. Waar vraag je welke hulp? Welke premies kan je aanvragen? Op gemeentelijk niveau of op Vlaams niveau? Lotgenoten begrijpen elkaar beter. Dat is gewoon zo, ze weten hoe het is.

Ik ben niet de grootste prater. Ik vind ook niet dat ik het beste luisterend oor ben. Maar voor 1 of andere reden is de drempel om te schrijven minder hoog. Dit is mijn eerste post en het geeft me vlinders. Het voelt positief. Ik ben mijn zus dankbaar voor dit zaadje.

Eén opmerking over 'Persoonlijk'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: