Gênant

Een symptoom van FTD is dat de sociale filter wegvalt, wat resulteert in ongeremd, impulsief gedrag. Mama doet en zegt gewoon wat in haar opkomt. Dit leidt soms tot gênante momenten.

De zomer komt eraan. Mama draagt wel eens een kleedje. Het probleem met kleedjes is dat er niet steeds zakken in zijn. Mama vindt er niets beter op dan haar gsm in haar onderbroek te steken. Dus wanneer iemand haar belt of sms’t, doet ze haar kleed in de lucht om haar gsm uit de zijkant van haar onderbroek te vissen. Daar sta je dan.

Heb je een hekel aan mensen die voorsteken aan het buffet? Grote kans dat het mama is.
Of mensen die hun hele bord vol stapelen in plaats van rustig te eten en dan terug aan te schuiven? Mama.
Kijk je ook raar wanneer iemand voorsteekt om als eerste in de lift te gaan? Zelfs wanneer een nieuwe mama met Maxi-Cosi als eerste stond?
Voorsteken aan de kassa. Luidop zeggen hoe traag het wel gaat. Voor alle duidelijkheid, zo was ze vroeger niet. Of toch niet in die mate.
Mama draagt graag body’s. Het vervelende is dat ze die soms vergeet te sluiten. Als een extra accessoire wappert dat dan langs haar poep.
Gênant.

In alle eerlijkheid, iedereen komt wel eens in een gênante situatie terecht. Nog niet zo lang geleden kocht ik in de Action batterijen. Aan de kassa, met alleen batterijen op de band, vroeg ik of ik met maaltijdcheques kon betalen. De jongen aan de kassa heeft, zonder verpinken, heel vriendelijk gereageerd. De kans is groot dat hij achteraf eens goed gelachen heeft! En dat is oké hé. Het moet kunnen. We moeten blijven lachen.


2 gedachten over “Gênant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: